first day of my life

Vår Maja

Kategori:

Vår Majan, tokiga smarta roliga envisa unge. Hon är 2år och 4månader och blir mer och mer medveten om att världen runt omkring inte bara kretsar runt henne längre, och att regler finns, både sociala, oskrivna, skrivna och krav måste ställas och ja, vissa saker är helt enkelt tuffa att inse när man är 2år och bara vill göra på sitt eget sätt, eller ingens sätt. Borsta tänder, ibland en enkel match, ibland inte alls. Byta blöja, samma där. Gå från dagis när man leker som bäst, jättejobbigt ibland. Sätta sig i bilen när man tänkt gå, oavsett avstånd eller väder. Nappen, när/var/hur ska nappen användas, en återkommande konflikt som man ibland orkar ta, ibland inte. Påklädning, jag vill kunna men kan inte riktigt, skittrist att tvingas be om hjälp ;). Att äta mat när det serveras, kan också kännas väldigt tråkigt när man hellre äter inte alls eller ja gör annat vid bordet än att dinera...

Små krav i vardagen som måste göras blir, beroende på ens eget humör och hennes humör, ibland jättehärliga dagar, men också ibland väldigt enerverande och frustrerande. Jag som jobbar med barn borde ju "kunna" det här skapligt och jag har nog mer tålamod än Oskar men ibland sjunker man till hennes nivå och tillslut ligger vi båda på golvet och skriker, men då får det vara så. Vi har börjat köra omvänd psykologi en del och det fungerar till viss del, typ "du får inte äta upp kycklingen nu, den ska pappa ha", och sen smaskar hon gott i sig kyckling trots att hon ratat den för 1minut sen :). Eller "ta absolut inte på dig kläder nu, du måste vara nakenfis", så brukar byxorna fort åka på... Haha lurad Maja! Vi skrattar gott åt det när vi väl kommer på att använda den tekniken och det funkar..

Men en sak som fungerat ena dagen funkar inte alls nästa dag och ja, det handlar mycket just nu om djupa andetag, tålamod, aldrig stressa och ge henne små val som gör att hon känner sig delaktig och "stor". Vill du sitta där eller där vid matbordet, vilken mössa/vantar vill du ha, de här byxorna får du välja mellan osv. Det brukar hjälpa en del på vägen.

Men ibland vill man bara krypa ihop i en hög och be någon annan ta över för jösses så svettigt det kan bli ibland :). Det är ju jättekul också, för man märker ju hur hon utvecklas och lär sig så mycket på kort tid, det är väldigt häftigt. Vi får vara glada att hon har sitt tal så att hon iallafall kan förklara varför hon är arg och så.

Aaahaahhhh
Kärleksmys en hel em utan konflikter ♥️

Jag älskar dig din vilde!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: