first day of my life

5. Din definition av kärlek.

Kategori: funderingar

Definera kärlek ♥.

Hur beskriver man någonting som är så fundamentalt och självklart? Kärlek är det finaste och kraftfullaste av alla känslor, förälskelse kan få en att tappa fotfästet, få en galen, man kan fort bli osäker eller stark av alla moln man flyger på och alla fjärilar i magen, ibland är det svårt att fokusera på något annat, man bli lätt enkelspårig av passion. Kärlek kan få en att känna sig som den starkaste och modigaste i världen, men kan också få en att känna sig så hjälplös och liten. Ett olyckligt hjärta är bland de värsta känslor du kan uppleva, men ett lyckligt hjärta är den mest befriande känslan, den finaste känslan av de alla.

Kärlek är antingen eller, antingen lugn eller galen, antingen lycklig eller olycklig, antligen glad eller ledsen, antligen hopp eller förtvivlan, antligen konkret eller abstrakt. Det finns så mycket man kan känna och allt beror på, vem du väljer att dela ditt liv med, vilka egenskaper som antingen lyfter dig eller får dig att ramla.

Kärlek är unikt, två personer som delar någonting som bara är deras. Någonting nästan hemligt. Man skapat tillslut ett eget språk, egna tecken och ljud som bara ni två förstår. Blickar som säger mer än tusen ord, händer som tar på dig som ingen annan någonsin gjort. Känslan av att aldrig vara ensam, och att älska någon villkorslöst, varje stund av varje dag är en mäktig och ger en känsla av att man klarar av vad som helst, om det är med rätt person. 

Men kärlek är också någonting som finns runt om dig varje dag varesig du är singel eller tillsammans. Kärlek till familjen, så ovillkorligt, så självklart. Kärleken till dina vänner, samtal, skratt och kramar som värmer själen och får dig att tro på att allt är möjligt. Kärlek till dina djur som ger dig kärlek utan att be om någonting tillbaka.

"Kärlek rör om, förvirrar, gör dig lycklig, gör dig förkrossad. Kärlek kan vara ditt livs största misstag eller också ditt livs största chans."



Kommentarer


Kommentera inlägget här: