first day of my life

Nöjd

Kategori:

Ligger i sängen med en sovande Maja jämte mig, har spenderat em här sen Oskar kom hem vid 16. Somnade som en liten bebis, lyssnar på P1 dokumentär och mest försöker hitta en bekväm position trots att det nästan är omöjligt, haha. Fasen så stor jag känner mig (läs:är) nu, bebisen är verkligen fullväxt, finns liksom ingen möjlighet att bli större känns det som, fast det är ju ändå 2 veckor kvar (typ) så det klart att hen kan växa till sig lite till. Ska bli intressant att se sf-måttet på fredag när vi ska till barnmorskan nästa gång. Tänker mycket på hur/när förlossningen kommer sätta igång, bebis är ju redo så det kan ju rent teoretiskt hända när som helst, även om jag vet att det är önsketänkande att den ska komma tidigare.. Hoppas att det sätter igång på dagen, så man är utvilad och kan orka med Maja lite i lugn och ro istället för att det ska bli dramatiskt i natten :).. Så dumt att tänka massa på det, det blir ju som det blir, men den här ovissheten gör mig lite knäpp, har ju ett visst kontrollbehov så att säga, haha. 

Igår var Maja och lekte hos Marthina och Lilia medan jag åkte till jobbet för att hälsa på och ha lönesamtal. Mysigt att träffa alla, och barnen såklart, känns som evigheter sen jag var där sist, en parallell värld till denna gravid-väntan-bebis-bubbla som man spenderar/ska spendera tiden med ett år framöver :). På em åkte vi till varamon och lekte, så himla fint väder de senaste dagarna, så ledsamt att inte kunna gå promenader som vi brukar men vi tar bilen dit vi är sugna och det funkar bra det med, men så härligt det ska bli att kunna röra på sig som vanligt, bli svettig och verkligen kunna ta ut sig. Och kunna vara "normal" mamma igen, inte behöva säga nej till Maja för att jag inte kan/orkar osv.. Även om hon är helt fantastisk och tålmodig och förstående nästan hela tiden ♥️.

Idag har vi bara varit hemma på fm, Maja har lekt själv jättebra och jag har plockat omkring och läst bok. Efter lunch åkte vi ut till mormorn, tog en promenad och sen spenderade dem tiden med att läsa massa böcker medan jag satt och vilade. Mysigt!

Nu ska jag se mästerkocken och sen somna om igen 😊.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: