first day of my life

vi lever för barnen.

Kategori:

Ok, nu är jag irriterad. På riktigt, och rätt arg. Jag vet att det finns många olika omständigheter som kan leda till att ett barn är överviktigt. Det finns sjukdomar, ärftlighet, och så vidare som leder till fetma. Men när jag ser föräldrar, med många många kilo över hälsosamt, med ett överviktigt barn, smaskandes på en glass eller ätandes på mc donalds, då vill jag bara slå till någon, jävligt hårt. Det är så sorgligt för de här barnen växer upp med hinder och ett visst handikapp. De är sockerberoende, de är mindre flexibla och rörliga, de är ofta begränsade i sin lek på grund av övervikten.. Och i många fall blir de från liten ålder retade, vilket leder till dålig självkänsla och ett kroppshat.
 
Mobbing är absolut oacceptabelt, men många barn blir, trots det, idag mobbade, just på grund av övervikt, och det är vi föräldrar som har ansvaret, från det att bebisen bor i magen och ända fram till den dag de flyttar hemifrån att lära dem att äta nyttigt, laga mat från grunden och inte få dem att tro att all matlagning sker i micro eller ugn eller för den delen levereras genom en lucka in till bilen. Lata förebilder som borde tänkt sig för innan de skaffade barn.
 
Lär barnen att äta hälsosamt, lagom mycket, och lär dem att tycka om grönsaker. Ge inte ditt barn dina dåliga vanor som satt dig i en sits som överviktig. Det går alltid att ändra sig. Lär dem att det är roligt att röra på sig. Att se på tv, film, sitta vid en dator kan vara givande en stund, men det får inte bli en livsstil, barnen har en sån fantasti, ut och använd er av den i skogen och på lekplatsen. Det är så förbannat egoistiskt att föra över sina egna dåliga vanor på barnet. Om man nu måste äta en massa onyttigt, gör det då, men gör det när barnen somnat. Ge dem möjligheten att växa upp och vara hälsosam och kunna använda hela sin kropp.
 
Det här är något som gör mig så himla arg, och ledsen. Barnen har ju inte en chans. Det är klart att barn ska få äta glass, fika, godis och så, men i lagom dos, vid valda tillfällen. Om du från början bjuder på frukt innan du erbjuder socker så vet de ju inget annat, och lär sig uppskatta frukten som efterrätt istället för att skrika efter glass eller liknande. Det är vi som föräldrar som bestämmer hur sockret kommer in i familjen.
 
Suck, jag önskar jag kunde krama om varenda osäker tjockis till barn och förklara att det inte är deras fel :(... Dumma dumma föräldrar, ni förstår inte vilken otjänst ni gör era barn.
 
Mums med glass, men vattenmelon och avocado är smarrigt det med.
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: